Vreemder dan fictie

Informatieve non-fictie, voor u gelezen.

Recensiebeleid

Op Vreemder dan Fictie verschijnen recensies van Nederlandstalige non-fictie. Verschillende onderwerpen zijn mogelijk, met een voorkeur voor geschiedenis, filosofie en maatschappelijke thema’s. Praktische non-fictie zoals reisgidsen, kookboeken, zelfhulpboeken, e.d. komen niet in aanmerking. Neem gerust contact op bij twijfel.

Ik streef ernaar om ontvangen recensie-exemplaren binnen vier weken na ontvangst te lezen en te recenseren. Acceptatie garandeert echter geen (positieve) recensie.

Ratings zijn overrated, maar voor de duidelijkheid krijgen boeken 1 tot vijf sterren (al dan niet met halfjes). Ze betekenen ongeveer het volgende:

  • favorite (1)favorite (2)favorite (2)favorite (2)favorite (2): Met tegenzin uitgelezen
  • favorite (1)favorite (1)favorite (2)favorite (2)favorite (2): OK, maar toch niet wild van
  • favorite (1)favorite (1)favorite (1)favorite (2)favorite (2): een goed boek, met plezier gelezen
  • favorite (1)favorite (1)favorite (1)favorite (1)favorite (2): een uitstekend boek
  • favorite (1)favorite (1)favorite (1)favorite (1)favorite (1): een topper die ik iedereen aanraad

Recensies worden gepost op deze blog, deleesclubvanalles.nl, Goodreads en Hebban. Ze worden ook verspreid via sociale media. Op vraag publiceer ik ook op andere websites (zoals bol.com of Bruna).

Ik geef de voorkeur aan fysieke exemplaren, maar accepteer ook digitale bestanden (.epub of .pdf). O ja, ik spring zorgvuldig met digitale bestanden om, beperk ze tot eigen gebruik en verwijder ze na gebruik.

Uitgevers en auteurs kunnen verzoeken indienen via dit contactformulier, of rechtstreeks via vreemderdanfictie@gmail.com.vreemder-dan-fictie

%d bloggers liken dit: