Deze blog bestaat nog maar een dik half jaar, dus voor lijstjes is het misschien nog wat vroeg. Alhoewel, voor lijstjes is het nooit te vroeg. Welke recensies werden in 2016 het meest gelezen? En wat waren mijn persoonlijke favorieten? Hieronder de antwoorden!

Meest gelezen recensies

1 Over God – Etienne Vermeersch

Professor emeritus Etienne Vermeersch vat nog eens bondig samen waarom de god van het christendom vanuit een rationele denkwijze onmogelijk te verdedigen is.

2 Dit is Mijn Hof – Chris De Stoop

Dit Is Mijn Hof is een diep persoonlijk relaas over de ongemeen harde botsing tussen economie, cultuur en natuur die de Wase polders al jarenlang onder hoogspanning zet.

3 Waarom Iedereen Altijd Gelijk Heeft – Ruben Mersch

Bioloog en filosoof Ruben Mersch vlooit uit waarom we er maar niet in slagen om op een beschaafde manier met elkaar in debat te gaan.

4 Door Spinoza’s Lens – Tinneke Beeckman

In deze herziene uitgave van een boek dat al in 2012 verscheen, legt Tinneke Beeckman uit wat de filosofie van Baruch Spinoza kan betekenen in een verwarrende 21ste eeuw.

5 – De Val – Matthias M.R. Declercq

Het rauwe en tragische verhaal over vijf vrienden die aan het begin van deze eeuw op de poorten van de professionele wielrennerij beukte.

De top 5 van Vreemder Dan Fictie

Net zoals vele websites, geef ik gelezen boeken één tot vijf sterren. Ik vermoed dat ik daarin een pak guller ben dan andere recensenten. Echter: als een boek me bevalt, dan verdient het hulde. Afgaand op mijn kwistige sterrenslag en het publicatiejaar zijn dit mijn favorieten van 2016:

  1. De Val – Matthias M.R. Declercq
  2. De Levens van Jan Six – Geert Mak
  3. De Uitvinder van de Natuur – Andrea Wulf
  4. Het Einde van de Wereld: een geschiedenis – Steven Stroeykens
  5. Waarom Iedereen Altijd Gelijk Heeft – Ruben Mersch